Poliüretan Astar
Poliüretan Astar

Poliüretan Astar tüm astarlar içerisinde esnekliği ile öne çıkar. İster tek bileşenli olsun isterse çok bileşenli astarlar için söylenecek tek şey şudur; bir yalıtım veya kaplama işi astar olmadan hiçbir görevini yerine getiremez. Yalıtım ve kaplama sektöründe kullanılan kimyasal kaplamalar için astarlar ara katman görevi görürler ve tüm yüzeylerde yapışmayı arttırıcı özelliğe sahiptirler. Ahşap, beton, metal, PVC tüm yüzeyler için geliştirilmiş özel formüllü astarlar yardımıyla kaplama ve yalıtım gerçekleşir.

Poliüretan astar
Poliüretan astar

Beton Yüzeylerde Poliüretan Astar

Beton yüzey astarlanmazsa, betonda solunum olduğundan iğne delikleri görürsünüz. Yapıştırma astarları, üst kaplamadan önce betona uygulandığında iki amaca hizmet ediyor. Beton yüzeyini kapatıyorlar ki sonradan oluşacak nem kaplamaya zarar vermiyor. Ve bir kaplama için bir bağ çizgisi geliştiriyorlar ya da alt katmana bağlanıyorlar.

Beton gözenekli yapısı ve yüksek alkalinite nedeniyle kaplamaları tutmak için genellikle iyi bir alt tabaka değildir.

Astarla eski betona üst kaplama yapıyorsanız daha da problem yaşarsınız. Yüzey kuru ve kırılgan olabilir, bu da yüzeyin pul yapmasına ve yeni katın ayrılmasına neden olabilir.

Çözüm, uygulamanın sıvı fazı ve katı fazı boyunca fayda sağlayan bir birleştirme astarı uygulamaktır. Gözenekli bir alt tabakanın sızdırmazlığını yanı sıra tepeye yapışan astar, üst katın ıslanabilirliğini arttırarak yayılmasını kolaylaştırır. Bu noktada iki katman arasında esnekliği ön plana çıkmış Poliüretan Astar kullanmak daha doğru olacaktır.

poliüretan astar uygulaması
poliüretan astar uygulaması

Poliüretan Astar UV Işınları

UV ışınlarına maruz kalan teras gibi alanlarda eğer kaplama yeniden bir şap ile koruma altına alınacaksa poliüretan astarları akrilik astar ile birlikte kullanmakta yarar vardır. Çünkü çoğu astarda uv ışınlarına karşı direnç zayıf olduğundan sararma eğilimi vardır. Akrilik kullanımı güneş ışınlarından etkilenmeyi azaltacak ve kuruma süresini kısaltacaktır. Aksi taktirde üst kaplama kurumadan balık gözü diye tabir ettiğimiz gözenekler oluşabilir. Bunun genellikle nem ile doğrudan bağlantısı olsa da, astar tercihinin de zaman zaman olumsuz sonuçlara yol açtığını gözlemliyoruz.

Kullandığınız astar ne olursa olsun, uygulamadan önce yüzeyi iyice temizlendiğinden emin olunmalıdır.

Bütün yapışma astarları aynı değildir. İş planınızı hazırlarken bunu dikkate aldığınızdan emin olun çünkü kuruma süresi değişir. ”

Epoksi Astar için tıklayınız.

Puanımız
Okuyucu Puanımız
[Total: 2 Average: 5]
PAYLAŞ
Önceki İçerikEpoksi Astar
Sonraki İçerikGeçiş Astarı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here